Helppo pikaruoka tai haudutettu herkku – pasta ja tomaattikastike!

Jeih, ihan kohta päästään pääsiäisen viettoon! Tänään meillä syötiin yhtä takuuvarmaa ja helppoa hätävararuokaa. Eli ruokaa, jonka ainekset yleensä aina löytyy varastosta. Kastike onnistuu pikana eli sillä aikaa kun pasta kiehuu, mutta mitä kauemmin sitä keittelee pienellä lämmöllä, sen parempaa siitä tulee. Ruoka valmistuu myös leivinuunin jälkilämmössä, eikä pahastu pakastamisesta. Samalla ohjeella syntyy myös maukas pitsakastike (kannattaa soseuttaa) ja lasagnen tomaattikastike. Tästä voit siis tehdä kiirastorstain vikkelän näläntappajan, lauantain helppotöisen päivällisen tai pyhäpäivien fiinin illallisen!

TOMAATTIKASTIKE
Pastakastikkeena 2-3:lle aikuiselle

reilu loraus oliiviöljyä
(2 pienehköä porkkanaa)
(2 kynttä valkosipulia)
1 keskikokoinen sipuli
1 prk (400-500g) tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
2 tl suolaa
0,5 rkl siirappia
pieni kourallinen kuivattua basilikaa
(loraus viiniä)
(köntti voita)

Kaada kasariin oliiviöljyä. Pari ruokalusikallista riittää, mutta puoli desiäkään ei ole liikaa. Jos teet pitkän kaavan mukaan, voit laittaa mukaan myös noin 50g voita. Pilko porkkana ja sipulit noin 0,5×0,5 cm paloiksi, laita öljyyn paistumaan. Älä kuitenkaan ruskista. Mitä pidempään paistelet miedolla lämmöllä, sen parempi.

Lisää tomaatti, mausteet ja halutessasi viini. Jos laitat viiniä, keittoaikaa on hyvä olla vähintään 30min.

Keitä 10min-3h.

Keitä pasta puolikypsäksi ja valuta se nopeasti. Siihen pitää jäädä vähän keitinvettä! Sekoita pasta soossiin, anna maustua kannen alla 2min-15min. Jos seisotat pastaa muhimassa soossissa vartin, jätä pussissa ilmoitetusta keittoajasta 1-2min pois.

Annoksen päälle voit lisätä esimerkiksi parmesania, tuoretta basilikaa tai rukolaa ja/tai paistettua pekonia. Jotkut laittavat myös pippuria. Juomaksi sopii sama viini, mitä lorautit soossiin. Arkena syödään ilman lisiä ja ryystetään päälle maitoa. 😉

Protskuja kaipaaville löytyy Marilta tomaattilinssisoosin ohje!

Mainokset

Yksi kommentti artikkelissa “Helppo pikaruoka tai haudutettu herkku – pasta ja tomaattikastike!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Lapsinäkökulma

Lapsinäkökulmaisen tutkimuksen tekijöiden matkoja yhteiskunnassa ja ajatuksissa.

Meanwhile in Longfield..

Matkailu & Kotoilu & Ruoka

Let Me Go Organic - Luomublogi

Luomua elämäntavaksi

Uusi Kuu

Ihan tavallisesta elämästä

Kotivinkki - Olga Temonen

Ihan tavallisesta elämästä

%d bloggers like this: