Tästä lähdetään: Piha!

Pääsiäinen oli. Ja meni. Kerroin parisuhdepostauksessani tavastamme viettää pääsiäinen anopin mökillä. Sielläpä siis tälläkin kertaa. Myönnän, että en ole yhtään mökki-ihminen! Siksi yritän varmistaa, että aika ei vaan käy pitkäksi! Ei käynyt. Viime viikko oli kiireinen ja suunnittelin kirjoittelevani ajan kanssa, mutta en ehtinyt. 😀 Luin kyllä kirjan, senkin lähinnä yöaikaan. Kiva kun oli ihmisiä ja puuhaa! Lauantaina tehtiin rosvopaistia, siitä lisää myöhemmin!

Rosvopaisti

Tänään tultiin ajoissa kotiin. Yllätyksekseni takapiha oli melkein sulanut! Pyyhälsin alkuillasta pihalle ajatuksena vain siivota takapihan kukkapenkki. Pihalla käy aina samalla tavalla kuin mustikkametsässä – mä vielä otan ton tosta… No, nyt on siivottu sitten koko pikkuinen takapiha siihen asti, mitä lumet antoivat myöten. Oih, ihanaa puuhata vuosien jälkeen ihan omalla pihalla, sillä ajatuksella, että teen pihaa itselleni ja saan tehdä juuri niin, miten haluan! Että tulen katselemaan tuota pihaa vielä ensi kesänä ja sitä seuraavana ja toivottavasti vielä monena sen jälkeen. ❤

Muutimme taloon tammikuussa. Olen yrittänyt tehdä pihasuunnitelmia lähinnä ruukkuihin ja päättänyt katsovani tämän kesän pihaa sellaisena, kuin se on. Tietysti pitää kitkeä, nyppiä kukintoja, leikata ruohoa, putsailla kiveyksiä ja rajailla nurmialueiden reunoja, mutta koitan malttaa pysyä pois suurista muutoksista. Ehtisipä kerrankin hoitaa mökin pihaa!

Etupiha 6.4.

Kuitenkin olen jo vähän perehtynyt pieniin pihapuuvaihtoehtoihin, erilaisiin alppiruusuihin, puolivarjoisen kasvupaikan mataliin reunuskasveihin ja erikoisempiin uusiin perennoihin. Aiemmat pihapaikat ovat olleet enemmän perinnepihan tyylisiä. Takapihalle saisi tehtyä yhtä ja toista, vähän etupihan tyyliin. Sisääntulossa on jotain korkeaa angervoa, josta en juurikaan välitä. Siihen sopisi hienosti säleikkö ja joku köynnöskasvi. Särkynyt sydän on ainakin pakko saada jo tänä vuonna… Toisaalta, mitäpä sitä suotta odottelemaan, jos jo tietää, mitä aikoo! 😉

Pitkät angervot vaatisi leikkausta. Leikkaisiko kerralla kaikki alas vai jättäisikö jotain näkösuojaksi?

Pitkät angervot vaatisi leikkausta. Leikkaisiko kerralla kaikki alas vai jättäisikö jotain näkösuojaksi?

Puuhastellessa ehti tulla jo hämärää, joten kuvat ovat huonolaatuisia. Pahoittelut siitä!

Ei taida selvitä ihan ruukkuistutuksilla...

Ei taida selvitä ihan ruukkuistutuksilla…

Tuolla on joku polun tapainen... Se voisi olla lähempänä seinää. Pensasaita taitaa lähteä huomenna matalaksi!

Tuolla on joku polun tapainen… Se voisi olla lähempänä seinää. Pensasaita taitaa lähteä huomenna matalaksi!

Rinne vaatisi lisää maanpeitekasveja. Kukkapenkistä en tunnistanut kuin kuunliljan.

Rinne vaatisi lisää maanpeitekasveja. Kukkapenkistä en tunnistanut kuin kuunliljan.

Sisältä näyttää kivalle, joskin naapurin rajan lähellä on sekalainen sarja pensaita. Tuohon voisi tehdä polun ja ympärille erilaisia alueita...

Sisältä näyttää kivalle, joskin naapurin rajan lähellä on sekalainen sarja pensaita. Tuohon voisi tehdä polun ja ympärille erilaisia alueita…

Mikähän kasvi tämä on? Kennostosta tussahtelee vaalean keltaruskeaa pölyä, kun niihin koskee. Lapsesta oikein hauskaa. Pöly ilmeisesti maistuu hyvälle, kun hanskat pitää yrittää nuolla sen jälkeen.

Mikähän kasvi tämä on? Kennostosta tussahtelee vaalean keltaruskeaa pölyä, kun niihin koskee. Lapsesta oikein hauskaa. Pöly ilmeisesti maistuu hyvälle, koska hanskat pitää yrittää nuolla sen jälkeen.

Pihalla on kaksi kaunista pensasta. Tämä on terassin kulmassa ja tylsän muotoinen. Sietääköhän sitä leikata ja voisiko sitä lisätä leikatuista oksista?

Pihalla on kaksi kaunista pensasta. Tämä on terassin kulmassa ja tylsän muotoinen. Sietääköhän sitä leikata ja voisiko sitä lisätä leikatuista oksista?

Mainokset

5 kommenttia artikkelissa “Tästä lähdetään: Piha!

  1. Paluuviite: Ensimmäiset ruukutukset 2015 | Selviytymistarina

  2. Paluuviite: Kevät kurkistelee | Selviytymistarina

  3. Paluuviite: Pääsiäinen 2016 | Selviytymistarina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Lapsinäkökulma

Lapsinäkökulmaisen tutkimuksen tekijöiden matkoja yhteiskunnassa ja ajatuksissa.

Meanwhile in Longfield..

Matkailu & Kotoilu & Ruoka

Let Me Go Organic - Luomublogi

Luomua elämäntavaksi

Uusi Kuu

Ihan tavallisesta elämästä

Frontpage

Ihan tavallisesta elämästä

%d bloggers like this: