Ensimmäiset ruukutukset 2015

Ai hitsit, kun ei yhtään huvita siivota tai tehdä sisällä mitään muutakaan! Paitsi haaveilla ulkohommista. Kuittasin viikkosiivouksen pikaisella lattioiden imuroinnilla pahimmista paikoista, huiskin keittiön kaapeista murut pois ja pesin vessan. Mutta nämäkin vasta hämärän tultua! Tiedän jo nyt, että kadun tätä tiistaina… Tämä kaikki, koska

…pääsin yksin rautakauppaan! Agrimarket on tanskalainen, mutta siellä on Mikkelin paras palvelu. Mukaan löytyi mm. kanttausrauta, jota olen jo pari kesää metsästänyt. Uskaltauduin unohtamaan sipulikukat ja siirtymään suoraan orvokkeihin. (Ulkokuvani ovat suorastaan surkeita. Yritetään pärjätä, kunnes saan nämä edes suoriksi!)

Pääovelle päädyin toistaiseksi laittamaan vain melko pienet istutukset.

Pääovelle päädyin toistaiseksi laittamaan vain melko pienet istutukset.

Suunnittelin tälle vuodelle kesäkukkiin yksiväristä kaavaa. Mulla ei ole koskaan ollut yksivärisiä ruukkuistutuksia! Aina olen lipsunut… Väri olisi terassia raikastava valkoinen ja yhteen ruukkuun aion istuttaa vain yhtä kukkaa. No, ehkä joihinkin kahta… Mutta samaa väriä!

Pääsisäänkäynnillä olisi kiva olla suuremmat kukat, joten ehkä hankin siihen jotkut varrelliset puut. Kynnysmattoa ei voi pitää keskellä ovea, koska eihän ovesta kuljeta keskeltä. Myös laudoituksessa on liian isot raot. Siksipä suunnittelen mielessäni ”punaista mattoa” tuomaan portista ovelle. Silloin kukat voisi siirtää ovien väliin seinustalle.

Sisäänkäynti

Muistin taas vasta viimeisellä ruukulla niksit orvokkien irroitteluun 6-packistä. Keskimmäiset kukat pitää saada ruukkuun keskelle, koska ovat surkeimmat. Se onnistuu, kun halkaisee levyn keskeltä taittamalla. Sen jälkeen revitään muovi reunimmaisten ympäriltä taas taittamalla/repäisemällä, nyt kukkien välistä pitkittäin.

Toisaalta hyvä, että viimeiseksi jäi tuo ensimmäinen pation piristys. Ihan säälittää, kun mietin kuinka nytkin sitä tuuli riepottaa! Mutta aamulla se toivottavasti toivottaa mulle hyvää huomenta keittiön ikkunan takana.

Jos orvokki vilustuu ja nuupahtaa, sen voi leikata poikki, lannoittaa hyvin ja lämpimän tullen se alkaa kasvaa uutta. Alasleikkaan orvokit, kun ne ovat römpsähtäneet ja siirrän ne syrjään kasvamaan. Syksyllä ne kukkivat taas!

Tämä ruukku tuli talon mukana ja siinä oli jotakin viime kesältä. Multa oli muhevaa ja hiekansekaista. Sekoitin siihen reilun kourallisen hevonpaskaa ja kolme kourallista perliittiä. Käytän uutena multana puutarhamultaa, joten terästän kaikki ruukkumullat perliitillä. Silloin se pysyy ilmavana ja kasvit eivät makaa vedessä. Ruukuissani ei ole reikiä, koska en halua kasteluvesiä rakenteille. Myös kastelukiteet on kova juttu!

Orvokkiruukku

Suunnitellun maahumalan sijaan päädyin laittamaan pieniin amppeleihin pikkutalviota. Perennat eivät kuulemma palellu, mutta jos tila alkaa käydä ahtaaksi, voin heivata nuo tuonne takapihan pengerrykseen.

Perenna on pikkutalvio. Amppeli Clas Ohlsonilta.

Perenna on pikkutalvio. Amppeli Clas Ohlsonilta.

Mun vanha potkukelkka siirtyi tyttärelle viime talvena. Ehkä sille ei tarvitsekaan keksiä kesävarastoa... Kukka on pikkutalvio, amppeli Clas Ohlsonilta.

Mun vanha potkukelkka siirtyi tyttärelle viime talvena. Ehkä sille ei tarvitsekaan keksiä kesävarastoa… Kukka on pikkutalvio, amppeli Clas Ohlsonilta.

Huomenna suunnitelmissa on sen mainitsemani angervoaidan alasleikkaus ja vaahteranlehtien haravointi kaupungin puolelta. Ennen kuin ne kaikki on meidän puolella. Ehkä on myös koeajettava kanttausrauta. Ja hei, rosvopaistikokit ovat molemmat paikalla! Taidan tehdä haastattelun! 😉

Ihanaa viikonloppua!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Lapsinäkökulma

Lapsinäkökulmaisen tutkimuksen tekijöiden matkoja yhteiskunnassa ja ajatuksissa.

Meanwhile in Longfield..

Matkailu & Kotoilu & Ruoka

Let Me Go Organic - Luomublogi

Luomua elämäntavaksi

Uusi Kuu

Ihan tavallisesta elämästä

Frontpage

Ihan tavallisesta elämästä

%d bloggers like this: