Muffineja elikkäs MUFFINSSEJA Anni-Helenan leivontakirjasta

Kovin on arjen makuista tämä bloggaaminen! Tai siis lähinnä sisällön tuottaminen. Tuntuu sille, että pelkkä arjen toimittaminen ja lähitulevaisuuden koukeroissa kartalla pysyminen on tällä hetkellä ihan kaikki. Mielessä ja valmistelussa olisi asiaa vaikka mistä, mutta tällä pikapalalla mennään taas.

Mutta hei, leipokaa tekin muffinsseja! Ensimmäisen kerran täällä asunnossa (Muuttohan oli siis tammikuun alussa.) oli tilaisuus leipoa ihan vaan huvin vuoksi. Tai no, tulee ihana ystävä ja onhan se kohta jo viikonloppu, eikä pakastimessakaan ole enää vierasvaraa muuttopullista ja juhlakakuista. Huvin vuoksi leipomiseen kuuluu kuitenkin aina se ilo, että herkut tulee syödyksi! 🙂

Pidän paljon enemmän ihan perinteisestä muffinssista, kuin mistään krumeluureista kuppikakuista. Suomennoskin kuullostaa ihan tyhmälle. Muffinssi päihittää pullan leipomisen helppoudessa ja monipuolisuudessa. Teen muffinssit yleensä aina samalla ohjeella, jota voi muutella loputtomiin. Se on peräisin rakkaimmasta keittokirjastani, josta olen tainnut kokeilla kaikki ohjeet. Sain kirjan äidiltä, muistaakseni mukaani ensimmäiseen omaan kotiini. Silloin ei paljon Googlailtu… Kirja kuvineen oli jo lapsena suosikkini, vaikka äidin sympaattiset reseptipussitkin olivat kovin jänniä. Googlen haun mukaan en ole ainut, joka on opetellut keittiötaitoja tästä kirjasta. Ainakin meillä tämä kirja puree myös seuraavaan sukupolveen yhtä lujaa! Leivomme Anni-Helenan kanssa on Google Booksin mukaan julkaistu 1984, joten se ehkä selittää sen upeuden. 😉

Leivotaan Anni-Helenan kanssa

Muffinit Anni-Helenaa lainaten:

4 munaa

1dl ruokokidesokeria

2dl tavallista sokeria

5dl vehnäjauhoja

1dl spelttitalkkunajauhoja

4tl leivinjauhetta

2tl vanilliinisokeria

200g voisulaa

1dl appelsiinimehua

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, lisää kahdessa tai kolmessa erässä kananmunavaahtoon. Sekoita joukkoon voisula ohuena nauhana tai pienissä erissä. (Varmista, että voi ei ole kuumaa!) Lisää lopuksi mehu. Taikina kestää hyvin sekoittamisen vatkaimella.

Jaa muffinivuokiin, noin 1 rkl kuhunkin. Paista tavallisessa uunissa 225°C 12-15 minuuttia. Kiertoilmalla kahdessa tasossa 180°C, noin 15 minuuttia. Laske lämpöä, jos ylimmät alkavat ruskistua liian ripeästi. 

Vinkki viitonen: Jos haluat leipoa taaperon kanssa, hanki yleiskone. ❤

Muffinit, Anni-Helena

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Lapsinäkökulma

Lapsinäkökulmaisen tutkimuksen tekijöiden matkoja yhteiskunnassa ja ajatuksissa.

Meanwhile in Longfield..

Matkailu & Kotoilu & Ruoka

Let Me Go Organic - Luomublogi

Luomua elämäntavaksi

Uusi Kuu

Ihan tavallisesta elämästä

Kotivinkki - Olga Temonen

Ihan tavallisesta elämästä

%d bloggers like this: