Kengät taaperolle?

IMG_7761

Lapsen kommentti: ”Aiiiih!” Ja pusu näytölle.

Olen ollut siitä onnellisessa asemassa, että lapsen vaikeimmat varustehankinnat ovat hoituneet ystävien toimesta. Kun aloitin ensimmäisten pikkuvaatteiden etsinnän, kahdella ystävistäni oli lähdössä vauvanvaatteet kiertoon. Ratkaisin asian pyytämällä heiltä tavarat, joita tarvitsen. Toimi! Seuraavien kokojen hankinta oli jo helpompaa, kun tiesin vähän, mistä pidän ja mitä käytän.

Haalarit, kengät sun muut ovat tähän asti tulleet näppärästi kierrossa. Mutta nyt! Kevät ja kesä edessä, kengät jää pieniksi! Voin tunnustaa, että en ole koskaan aiemmin edes katsonut lasten kenkiä… Onneksi tukiverkko toimii ja vinkkejä valintaan on annettu niin päiväkodista kuin lähipiiristä. Kaikkien yhteinen näkemys on laatu. Ei siis kannata säästää ostamalla kympin tennareita, vaikka käyttöaika onkin lyhyt. Mutta hei, tuolla hintatasolla ei huvita monia ostaa! Pienellä nettisurffailulla totesin, että meiltä Mikkelistä ei taida vaihtoehtoja juuri löytyä… Jäljelle jää Prisma, Sokos ja Citymarket.

Valintakriteereinä siis

  • Monikäyttöisyys, käy vähän kaikkialle ja helposti yhdisteltävissä
  • Ei hiosta
  • Hyvä jalalle
  • Helpot pukea, myös itse
  • Menee pitkään
  • Ei pinkkiä, vaaleanpunaista, vaaleansinistä, kukkia, perhosia tai ötököitä!

Kuinka paljon kannattaa maksaa? Milloin maksaa ”turhasta” eli ulkonäöstä tai merkistä:

Valkoiset olisi käytännölliset yhdisteltävyyden kannalta. No joo, siihen taitaa niiden käytännöllisyys rajoittua! Toisaalta, yhtä paljon kaikki värit likaantuvat, valkoisessa se vain näkyy helpommin…

Superstarit olisi käytännölliset, koska niissä on muovinen kärki. Ne meillä on ollut lainassa ja olivat kaikin puolin hyvät. Paitsi. Onhan nuo vähän tylsät eikä niitä välttämättä tule puettua ihan jokaiseen tilaisuuteen ja kaikkien asujen kanssa. Menee mulla ryhmään lenkkarit. Tähän ryhmään löytyisi kohtuuhinnalla hauskempi vaihtoehto:

Näistä neoviiruinen sai lapselta kommentin ”JOO!”, nyökyttelyä, osoittelua ja silmiin katselua. Mutta hei. Lenkkarit! Entä voiko tämä rajoittunut äiti pukea lapselle punaisen kaulahuivin, jos kengissä on keltavihreä raita…

Tennarit ovat olleet ammatti-ihmisten eniten parjaama vaihtoehto. Ehkä silti hyvällä alennuksella täytyy sellaiset hankkia. Ihan vaikka vaan kesän kauppareissuille! Onhan nuo kesätytöllä kukkapaidan kanssa ihan vastustamattomat:

IMG_7758

Kuvat http://www.footway.fi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Lapsinäkökulma

Lapsinäkökulmaisen tutkimuksen tekijöiden matkoja yhteiskunnassa ja ajatuksissa.

Meanwhile in Longfield..

Matkailu & Kotoilu & Ruoka

Let Me Go Organic - Luomublogi

Luomua elämäntavaksi

Uusi Kuu

Ihan tavallisesta elämästä

Frontpage

Ihan tavallisesta elämästä

%d bloggers like this: