Kotifiilis

Uuteen kotiin muuttamisen jälkeen menee aina tovi, kunnes asunto alkaa tuntua kodilta. Siihen asti se on vain huoneita. Seiniä, kattoa ja lattiaa, ilman mitään muistoja ja muuta sitovaa. Ilman elettyä elämää ja toteutettuja haaveita. Ilman mitään, mihin on sitoutunut ja mistä haluaa pitää kiinni.

 

ristiäiskoriste

 

Olen aina ollut kova haaveilemaan. Tunnistan itsestäni tilan, jossa pakenen kurjalta tuntuvaa todellisuutta siihen, millaisena asiat näen haaveissani. Kun haavekuva jäsentyy mielessäni riittävästi, olen monesti puolivahingossa ryhtynyt toteuttamaan haaveitani.

 

Sinkkuluukku Makuuhuone

 

Koti alkaa tuntua kodilta, kun tuo haave-elämä alkaa muuttua eletyksi. Omaksi arjeksi ja todellisuudeksi. Asiat ja ympäristö alkavat olla kunnolla tutut. Kaikkeen alkaa tottua. Osaa jättää nuivat jutut huomiotta ja keskittyä hyviin. Tämä on varmaan se hetki, johon keskeneräisiksi jääneet raksat tyssäävät. Itse huomasin toissapäivänä, että meillä on ensimmäistä kertaa oikeasti likaista.

 

haravointia 2015

 

Jostain oudosta syystä viritin tämän talon haaveet vahvasti kevääseen ja kesään. Kävelyä ja pyöräilyä kaupungissa, helppoa siivousta ja (lähes) aina puhdas koti, terassilla chillailua, kätevän pieni piha omine puuhineen ja mukavaa mökkeilyä, ilman stressiä kotitöistä. Iloinen mies tallissaan ja suloinen lapsi juoksentelemassa.

 

Joo, okei. Olen vielä siinä vaiheessa, että näen ruskean ruokapöydän harmaana, valkoiset panelit mudan värisenä rappauksena, pyykkihuollon kylmiön tilalla, vihreän kylppärin ihan muuna ja reikäiset lasikuitutapetit kauniina seinäpintoina…

 


PS: Hunajasima onnistui ja oli hyvää!
Mainokset

Yksi kommentti artikkelissa “Kotifiilis

  1. Paluuviite: Kotimuistoja | Selviytymistarina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Lapsinäkökulma

Lapsinäkökulmaisen tutkimuksen tekijöiden matkoja yhteiskunnassa ja ajatuksissa.

Meanwhile in Longfield..

Matkailu & Kotoilu & Ruoka

Let Me Go Organic - Luomublogi

Luomua elämäntavaksi

Uusi Kuu

Ihan tavallisesta elämästä

Frontpage

Ihan tavallisesta elämästä

%d bloggers like this: