Kuulumisia

sadetta mä katselen

Uskotteko arkienkeleihin? Sellaisiin ihmisiin ja kohtaamisiin, jotka tulevat juuri oikealla ja tarpeellisella hetkellä. Ehkä sattumalta, tai sitten ei. Eikä sen niin väliä, kummin on.

Eräs ihminen vuosien takaa kysyi tänään kuulumisiani. Kysymys, jonka kuulee oikeasti todella harvoin. Liian harvoin. Ja ihan liian usein siihen vastaa jotain ookoota.

En ole juuri kertoillut kuulumisistani viime aikoina. Siis siitä, mitä mulle oikeasti kuuluu. Tämähän on ihan tavallista lapsiperheen arkea.

Löysimme kolmen vuoden etsinnän jälkeen joulukuussa kodin ja loppiaisena muutimme kaupunkiin. Tytär aloitti päiväkodissa samaan aikaan. Hän sai siellä ihottumaa ja oli koko ajan kipeänä ja korvatulehduksessa. Minut irtisanottiin tammikuun lopussa. Syy oli tuotannollistaloudellinen, mutta silti myös se ”kun ei koskaan voi tietää, tuutko sä töihin”. Aika paha naiselle, joka ei ole ihan äitityyppi ja on aina mitannut elämäänsä työllä. Nyt sitten on kolme kuukautta mennyt tytön sairastelun kanssa rimpuillessa. Yritin aloittaa opinnot, mutta tilanne meni niin pahaksi, että puolen päivän päiväkotivisiitistä tyttö oli viikon kipeänä.

Vappuaattona vierailin päiväkodissa palaverissa puoli tuntia ja meinasin itse päätyä sairaalakeikalle allergisen reaktion takia. Hoitosopimus on irtisanottu ja uutta hoitopaikkaa etsitään, mutta ehkä saadaan se vasta vuodenvaihteessa yksityisestä päiväkodista. Tytön korvat putkitettiin tänään. Pieni operaatio, mutta äidille silti niin suuri. Etenkin tälläiselle stressipeikolle, jonka oma nukutus- ja tippakokemus ei ole kovin hyvä.

Että kiitos kysymästä! Tällä hetkellä kuuluu väsynyttä, toiveikasta ja hieman ristiriitaista. On oikeastaan aika tyhjä olo. Tuntuu, että neljän kuukauden valvotut yöt ja väsymys purkaantuu juuri tänään. Just nyt tuntuu mukavalle käpertyä nojatuoliin villatakissa, tukka sekaisin ja katsella vesisadetta sälekaihtimien välistä.

Onneksi lapsiperheessä on aina pari asiaa luomassa pysyvyyttä: Pyykki- ja ruokahuolto. Leipätaikina nousemaan ja silittämään, kyllä se taas siitä!

Mainokset

2 kommenttia artikkelissa “Kuulumisia

  1. Paluuviite: Hengissä ollaan! | Selviytymistarina

  2. Paluuviite: Hyvää yötä ja huomenta | Selviytymistarina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Lapsinäkökulma

Lapsinäkökulmaisen tutkimuksen tekijöiden matkoja yhteiskunnassa ja ajatuksissa.

Meanwhile in Longfield..

Matkailu & Kotoilu & Ruoka

Let Me Go Organic - Luomublogi

Luomua elämäntavaksi

Uusi Kuu

Ihan tavallisesta elämästä

Frontpage

Ihan tavallisesta elämästä

%d bloggers like this: