Leipäressua iltapalaksi

Voisin aloittaa juttusarjan ruuasta. Erilainen iltapala taitaisi sopia sille nimeksi… Ei tarvinnut tänäänkään mennä Mäkkärille! 😀

leipäressu

Leipäressu on tullut meille anopin ruokaperintönä. Tein sitä tänään itse ensimmäistä kertaa, puolison opastamana. Vastaavaa täheruokaa eli ruokaa tähteistä tehdään todennäköisesti ihan ympäri Suomen, joskin eri nimillä. Omalla isällänikin on vastaavalle pöperölle joku toinen nimi, mutta en sitä enää muista. Meillä kotona tehdään pirinää eli uunissa haudutettua puolukka-ruispuuroa. Ehkä sen peruina haluan nauttia oman leipäressuni puolukkahillolla ja lautaselle kaadetulla maidolla. Ja uni tulee muuten tämän jälkeen melkoisen varmasti! 😀


Leipäressu

Kuivaa ruisleipää

Reilusti (suolatonta) voita

Maitoa

Paistele/keittele leipiä voissa sen aikaa, että ne imevät jonkin verran rasvaa itseensä. Jos haluat paahtunutta makua, ruskista vähän. Lisää maitoa sen verran, että leivät uivat siinä. Keitä mössöksi. Lisää maitoa, jos meinaa tulla liian tömäkkää. Maitoa tämä eväs imee itseensä melkoisen reilusti!

Nuku hyvin! 😉

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Lapsinäkökulma

Lapsinäkökulmaisen tutkimuksen tekijöiden matkoja yhteiskunnassa ja ajatuksissa.

Meanwhile in Longfield..

Matkailu & Kotoilu & Ruoka

Let Me Go Organic - Luomublogi

Luomua elämäntavaksi

Uusi Kuu

Ihan tavallisesta elämästä

Kotivinkki - Olga Temonen

Ihan tavallisesta elämästä

%d bloggers like this: