Ruukkuistutukset varjoon

Mukavaa juhannusviikon alkua! Täällä on vietetty viikonloppua hyvässä seurassa, tekemättä varsinaisesti mitään. Hyvistä suunnitelmista stressaamatta. 😉

Perjantaina laitoin uudet ruukkuistutukset pohjoisterassilleRunkoruusut ruukuissa tarvitsivat lisää valoa ja lämpöä, joten ne muuttivat aurinkoiselle seinustalle ja kattamattomalle osalle terassia.

 

ruukkuistutus puolivarjoon

 

Tuo terassi on oikeastaan ainut oleskelupaikka tällä tontilla ja muutenkin monitoimitila. Siinä on grilli, iso ruokapöytä, oleskeluryhmä, varastokopit ja sisäänkäynnit. Ikkunan taakse jää leikkihuone.

Suuret ja jykevät ruukut jakavat ja rytmittävät tilaa hienosti. Kun oleskeluryhmä saa ylleen maalin, tila selkeytyy vielä lisää.

 

ruukku jakajana

ruukut jäsetävät

 

Näitä ruukkuja ja istutuksia olen haaveillut ja harkinnut siitä asti, kun teimme niihin kukkaistutukset miehen pihalle. Ruukut on ostettu Agrimarketista. Tai Multasormesta, tarkemmin. Malli on ulkoruukku Juan, joka on 80cm korkea, mutta yllättävän kevyt. Mittailin myös erilaisia pienempiä (eli halvempia) ruukkuja, mutta ne vaan eivät olisi näyttäneet tuossa läheskään yhtä hyville!

 

iso ruukku

isolehtinen muratti

 

 

Aluksi ajatus oli istuttaa ruukkuihin vain varjon perennoja ja säästää kukkahankinnoissa. Tarkoitus oli tehdä istutus japaninsarasta ja maahumalasta. Sarat olivat vielä noin 10 cm korkeita ja maahumalat loppu.

Nyt korkeimpana kasvavat jalokuunliljat muuttavat syksyllä takapihalle, koristebataatin yritän talvettaa varastossa ja roikkuvat hopeakäpälät ja isolehtinen muratti saavat jäädä syysistutuksiin paleltumaan.

Koristebataati puolivarjossa on hieman arveluttava valinta. Multasormesta neuvottiin, että se selviäisi kyllä, mutta ei kasva yhtä isoksi ja reheväksi, kuin auringossa. Tässä istutuksessa se ei haittaa mitään!

 

 

 

koristebataatti

jalokuunlilja

Olen erittäin tyytyväinen tähän satsaukseen! Enkä vähiten siksi, että näistä taitaa salaa myös tuo meillä asuva mies pitää! Päättelin siitä, että hän ei ole kommentoinut mitään. Eihän noita voi olla huomaamatta, eihän…?

Mainokset

Yksi kommentti artikkelissa “Ruukkuistutukset varjoon

  1. Paluuviite: Pihakuvia | Selviytymistarina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Lapsinäkökulma

Lapsinäkökulmaisen tutkimuksen tekijöiden matkoja yhteiskunnassa ja ajatuksissa.

Meanwhile in Longfield..

Matkailu & Kotoilu & Ruoka

Let Me Go Organic - Luomublogi

Luomua elämäntavaksi

Uusi Kuu

Ihan tavallisesta elämästä

Frontpage

Ihan tavallisesta elämästä

%d bloggers like this: