Puuhaa sadepäiville

sadepäivänä

 

Moikka!

Tiedän, että teissä lukijoissa on paljon sellaisia, joita kesän säätilanne harmittaa, ärsyttää ja kiukuttaa. Sadeihmisenä koitan lievittää tuskaanne ja saada teitä näkemään tässä erilaisessa kesässä myös mahdollisuuksia!

Sade antaa aikaa. On armollista, että ei tarvitse olla nauttimassa kesästä ja ihanasta ilmasta, kun meillä Suomessa kerrankin on lämmintä (liipa laapa).

Sateella voit koittaa vaikkapa näitä juttuja!

 

pesupähkinät

 

1. Siivoa ja pyykkää ajatuksella. Opettele käyttämään pesupähkinöitä, vähennä huuhteluaineen käyttöä, hajusteita ja muita haitallisia aineita. Opiskele uutta ja haasta tottumuksiasi!

 

2. Mieti, mitä valintoja teet ruokailuissa. Käytä hetki aikaa kaupassa pakettien lukemiseen. Kokeile uusia vaihtoehtoja ja uskalla tehdä erilaisia valintoja. Vähennä lisäaineita, säästä ja tee itse! Leivo helppo pataleipä ja pakastimeen vierasvaraksi vatkaamattomia leivonnaisia.

 

pataleipä

 

3. Nauti teehetkistä. Maista jotakin itsellesi uutta teetä, esimerkiksi virkistävää matea tai matchaa. Jos et ole teeihmisiä, pyydä suositusta tai maistiaista ystävältä. Ja hei, unohda ne pussiteet ja yellow labelit…

 

4. Sisusta kotona, kata kauniisti, pidä koti järjestyksessä ja puhtaana. Ota ongelmakohdasta projekti sadepäiviin ja koita saada perhekin mukaan puuhaan. Nyt kun ”ei oo mitään tekemistä” voisi olla hyvä hetki vaikkapa suunnitella yhdessä lelujen tai liikuntavälineiden säilytystilat uusiksi.

 

banaanikakku ja kroisantti

 

5. Leiki lasten kanssa ja tee puuhaa heidän kanssaan. Esimerkkeinä peuhupaikka, maja, telttaretki tai piknik sisälle. Voit myös teipata lattiaan satumaailmoja, lautapelin tai ulkopelien kehikoita. Hyppikää ruutua, tehkää oma Twister. Opeta lapsille oma sisäleikkisi, jota leikit heidän iässään ja yritä leikkiä sitä kuin silloin ennen.

 

Pienemmille voi teipata vessapaperirullia seinään ja kerätä rullien läpi mahtuvia leluja koriin. Tai tehdä pallopelin pahvilaatikosta. Tai täyttää mini-grippeihin erilaisia aineita, esimerkiksi öljyssä kostutettua jauhoa ja kuivattuja herneitä. Lisää tästä keksinnöstä löydät Googlaamalla sensory bags.

 

aistipussi

 

Jos sulla ei ole omia leikkikavereita, mutta haluaisit leikkiä, tarjoudu rohkeasti ystävien tai sukulaisten lasten leikittäjäksi!

 

6. Lähde ulos. Pukeudu sadetakkiin ja osta apteekista hajustamatonta hyttysmyrkkyä. Anna lapsille sateenvarjot. Huvipuistoissa ei tarvitse jonottaa, eikä muistoihin jää säätä. Voit myös etsiä kunnon kesätapahtuman tai käydä vaikkapa maatilalla. Kouvolassa voit suunnata Peräkylän tilan avoimien ovien päivään. Vietä aikaa kirjastossa, mikäli se vaan on auki heinäkuussa… Tai käy katsomassa, mille lähiympäristö näyttää, tuntuu ja kuullostaa sateella. Esimerkiksi metsät ja vesistöt ovat huikeita!

 

Kastuminenkaan ei haittaa! On ihana tulla kotiin tukka ja vaatteet märkinä, kuivatella hetki, pukeutua paksuun puseroon ja villasukkiin ja juoda yhdessä teetä!

 

teetä äidille ja lapselle

 

7. Unohda telkkari. Netflix on tylsä kesälomamuisto… Käy ennemmin hakemassa lisää ideoita Pinterestistä!

 

Mukavaa sadepäivää! Meillä ryhdytään leikkimään paperirullilla! 🙂

 

sadetakki

PS. Osaako joku kertoa, kuinka saan nuo rivivälit korjattua?

Mainokset

2 kommenttia artikkelissa “Puuhaa sadepäiville

  1. Paluuviite: Ärsyttävää terveysintoilua | Selviytymistarina

  2. Paluuviite: Pesupähkinöillä pyykkääminen | Selviytymistarina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Lapsinäkökulma

Lapsinäkökulmaisen tutkimuksen tekijöiden matkoja yhteiskunnassa ja ajatuksissa.

Meanwhile in Longfield..

Matkailu & Kotoilu & Ruoka

Let Me Go Organic - Luomublogi

Luomua elämäntavaksi

Uusi Kuu

Ihan tavallisesta elämästä

Frontpage

Ihan tavallisesta elämästä

%d bloggers like this: