Korkeasaaressa ja Helsingissä turisteina

Huomenna mennään Korkeasaareen, Korkeasaareen, Korkeasaareen. Huomenna mennään Korkeasaareen, koko päiväksi!

 

No ei muuten mennä, kun vastahan myö siellä oltiin! Kyseistä laulua lauleskeltiin ilmeisesti hieman liikaa, koska tytär olisi ollut ihan valmis lähtemään sinne uudestaan.

 

Musta jakku

 

Lupasin kertoilla teille Korkeasaaren matkasta, kunhan saan kuvat setvittyä. Olihan niitä… PALJON.  Yritin opetella reissussa myös selfieiden ottamista! Eikö kunnon turistin kuulu tehdä niin? 😀

Matkustimme Helsinkiin maanantaina. Yövyimme hotelli Aleksanterissa, vaihtelun vuoksi. Hain vähän enemmän lomafiilistä, kun hotelli oli Punavuoren pikkukaduilla ja auto poissa näkyvistä. Onnistui! Kävimme iltakävelyllä Kauppatorilla ja kiertelimme kävellen ympäri kaupunkia. Lopuksi suuntasimme Oopperan lavalle Puistotansseihin ja sieltä Manskulle syömään ja ihmettelemään. Jalat tulivat kipeiksi jo valmiiksi ja jalkarasvakin unohtui kotiin!

 

Wonders ballerinat

 

 

Korkeasaaressa vietimme koko tiistaipäivän ja keskiviikkona ajelimme kotiin päiväuniaikaan. Keskiviikkona suuntasimme Tähtitorninvuoren puistoon ja Kaivopuistoon. Kaivohuoneella oli paikka päiväkahville ja lapsen omille lounaseväille.

 

Kaivopuisto

 

 

 

Rannekorut

 

Kokonaisuutena Helsinki ja Kaivohuone järkyttivät. Pääkaupunkimme on ihan hirveässä kunnossa! Hanhia oli kaikkialla niin paljon, että niitä joutui hätistelemään, jätöksistä puhumattakaan. Kaupunki oli sottainen, luokkaerot ihmisten välillä suorastaan pelottivat. Kaupungin rakennukset rapautuvat ja Kaivohuone oli todella siivoton paikka. Tosin palvelu siellä oli hyvää!

Ehkä juuri siksi Korkeasaari tuntui paratiisisaarelle!

 

Mustassa jakussa

 

PÄIVÄ KORKEASAARESSA

Ajatus Korkeasaareen menosta syntyi lähinnä lapsen iästä ja kiinnostuksesta eläimiä kohtaan. Päätökseen vaikuttivat lisäksi vanhempien mielenkiinto ja muistikuvat, suhteellinen edullisuus verrattuna iloon 1,5-vuotiaan kanssa ja omalta osaltani myös ympäristövastuullisuus. Eläinten pito ihmisten ilona häkissä on kieltämättä vähän kyseenalaista, mutta Korkeasaari kyllä vakuutti minut tältä osin. Sanoisin, että hiilijalanjälki jäi aika paljon pienemmäksi, kuin retkestä huvipuistoon.

Valmistauduin reissuun etukäteen Korkeasaaren nettisivujen kautta. Tietysti vähän myös Googlettelin… Ehkä reissu oli niin kiva kokemus hieman varovaisten odotusten vuoksi.

Ilostuin muun muassa näistä: 

 • Saaressa oli siistiä ja viihtyisän puhdasta
 • Rattaiden renkaat eivät olleet yhtään niin skeidassa kuin edellisen päivän iltakävelyllä Oopperan puistossa
 • Ympäristö oli kaunis ja hyvin hoidettu
 • Eläimiä näkyi riittävästi ja oli ymmärrettävää, jos ei näkynyt
 • Infotaulut olivat hyviä
 • Tupakointi oli kielletty, mutta tupakointipaikkoja oli helppo löytää
 • Eläinpuisto oli kaikkinensa huikean monipuolinen
 • Vapaana tepastelevat riikinkukot jäivät myös pienen mieleen, mutta eivät olleet uhkaavia
 • Mönkijöillä liikkuvilla työntekijöillä oli kypärät päässä
 • Lauttaliikenne toimi
 • Ravintolassa oli oikeaa ruokaa ja se oli myös hyvää.

 

Söimme reilun aamiaisen hotellissa ja matkustimme lautalla saareen aamupäivällä. Lauttamatka oli minulle päivän pahin homma. Tietysti Kauppatorilla oli jonoa, mutta vuoroa ajoi kaksi lauttaa ja pääsimme ihan sujuvasti perille. Kiertelimme noin klo 12.30 asti, joimme päiväkahvit kahvilassa ja söimme hitsin hyvän pirtelön. Ruokapaikaksi valikoitui Ravintola Pukki. Toinen ravintola olisi ilmeisesti tarjonnut huvipuistoruuan tyylistä evästä. Ruuan jälkeen huilailimme hetken, kiertelimme lisää ja suuntasimme klo 19 lähteneellä lautalla hotellille syömään iltaruokaa.

Monessa paikassa kritisoitiin ravintoloiden hintatason olevan liian korkea, mutta meistä siinä ei ollut mitään valittamista. Noutopöydästä sai ihan oikeaa ruokaa, mutta eihän lämpöaltaiden ruoka tietenkään koskaan voi olla vastavalmistetun veroista. Minä sain maittavan ja laadukkaan kala-aterian tilaamalla. Toki, ravintolassa on ravintolahinnat, mutta mielestäni sen ei pitäisi olla mikään yllätys. Ruoka oli kuitenkin ravintolaruokaa, ei mitään lounasruokalan settiä. Naapuripöytään tullut nuoripari kuului kyllä olevan hinnasta kovasti toista mieltä.

 

Korkeasaaressa

 

Jalat (ja pää) alkoivat vaikeroida jo ruoka-aikaan. Asvalttipolut ovat rankkoja taapertaa ylös-alas. Koska olen osunut marakattien jonoon, kun pitkäjänteisyyttä on jaettu, loppupäivän kiertely meni omalta osaltani linjalla ”Mitäs täällä on? Aa, hanhia.” tai ”Kas, neljä jalkaa ja häntä. Näin tän jo.”. Onneksi saari on rakennettu niin monipuolisesti, että vaihtelua on mahdollista saada ilman pitkiä kävelymatkoja!

 

 

 

kasvien värit

 

Itselleni iloinen yllätys oli saaren kasvillisuus ja se, kuinka kauniisti saari kaikkinensa oli rakennettu. Kuvia taisikin tulla enemmän kasveista, istutuksista ja poluista kuin itse eläimistä. Kamelitarhalla puolisoni yritti innostaa tytärtä kamelista, mutta tytär katsoi isäänsä ja osoitti edessään olevaa komean keltaista sormustinkukkaa tokaisten isälle iloisesti: ”KUKKA”! Seuraava lomamatka tehdään kuulemma kasvitieteelliseen puutarhaan. 😉

 

nauhukset

 

En malta lopettaa Korkeasaaren puutarhureiden kehumista! Istutukset olivat mielettömän upeita! Rakennetut alueet sopivat hienosti villiin saariluontoon ja luonnonkasvialueet olivat nekin kauniisti, mutta huomaamattomasti hoidetut. Myös henkilökunnan tiloihin johtavat väylät olivat kauniita, vaikka niitä ei tietenkään päässyt ihastelemaan lähempää.

Saaressa oli myös paljon ”tavallisia” puutarhakasveja. Oli hienoa bongailla samoja kasveja, joita omalla pihalla on, mutta aivan uudella tavalla ryhmiteltyinä. Olen suorastaan inhonnut poimulehtiä, mutta tämä reissu taisi saada ne pysymään kotipihallakin! Mikähän tuo seuraavassa kuvassa maanpeitteenä kasvava kasvi on? Meillä se kasvaa etupihan muurilla.

 

maanpeitakasvi

 

Korkeasaaren yhteydessä on Hylkysaari. Sitä en älynnyt pohjatyössäni ollenkaan, mutta kävimme lukemassa saaren infotaulun. Siellä seikkaileminen olisi ollut jännittävää, mutta kaikkea ei jaksa ja ehdi yhdessä päivässä! Korkeasaareen mennään kyllä ihan varmasti uudestaan!

 

Ballerinoissa

Mainokset

3 kommenttia artikkelissa “Korkeasaaressa ja Helsingissä turisteina

 1. Paluuviite: Maatilaa ja muuta mukavaa | Selviytymistarina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Lapsinäkökulma

Lapsinäkökulmaisen tutkimuksen tekijöiden matkoja yhteiskunnassa ja ajatuksissa.

Meanwhile in Longfield..

Matkailu & Kotoilu & Ruoka

Let Me Go Organic - Luomublogi

Luomua elämäntavaksi

Uusi Kuu

Ihan tavallisesta elämästä

Frontpage

Ihan tavallisesta elämästä

%d bloggers like this: