Maissisalaattia ja lohta ruokahöpinällä höystettynä

Kävinpä taas kaupassa. Pitäisi ehkä opetella hoitamaan kauppareissut niin rutiinilla, että niihin ei tarvitse liittää juuri mitään aivotoimintaa. Robottina kerätä kotona tehdyn kauppalistan tavarat kyytiin, napata aina sama tuttu tuote hyllystä, kassalle ja pois. Sanoisin, että rahaa saattaisi mennä jopa vähemmän kuin tällä tuumailulinjalla.

 

Olen hämmentynyt. En ymmärrä. En ymmärrä, miten toisessa kaupassa Saksasta tuotu vehnäjauho voi maksaa 1/3 siitä hinnasta, mitä naapurikaupassa maksaa 40km päästä tuotu. Siellä naapurikaupassa Raisiosta tuotu jauho maksaa tuplaten sen saksalaisen verran.

 

Mielestäni meillä on ongelma! Voi, kun olisi niin fiksuja ihmisiä, jotka osaisivat tehdä asialle jotain…

 

No, tuo alun tavoite tehoiskuista ruokakauppaan ratkeaisi lähettämällä puoliso sinne. Sama taitaisi päteä monessa muussakin perheessä. Mies on antanut minulle lomaa ruokahuollosta omalla lomallaan ja huolehtinut perheemme ruokaostoista ja -huollosta. Ja sen kyllä huomaa! 😉

 

IMG_0851

 

Oikeasti tuosta ei voi puolisoa syyttää. Ruokasuunnittelu on vaikeaa, ainakin minulle. Etenkin, jos siihen osallistuu kaksi kokkia ja perhe kimpoilee päivän varoitusajalla milloin mihinkin. Olen kehittänyt apuvälineen, joka on vielä to do -listalla. Siitä lisää myöhemmin!

 

Lomaillessa perheen ruokalista on muuttunut surullisen yksipuoliseksi… Tämän ovat varmasti huomanneet kaikki Selviytymistarinaa Pinterestissä seuraavat. Tajusin, että emme ole edes kunnolla grillanneet koko kesänä! Ehkäpä se johtuu siitä, että varsinaisia ruokavieraita on käynyt vain vappuna. Koska Ahti suosi puolisoa sopivasti ja tuoretta kalaa sai tarjota vieraillekin, oli lomaruoka hyvin simppelisti valmistettua. Kuha savustimeen tai pannulle ja kermat päälle, kaveriksi perunoita ja vihanneksia.

 

Niinpä neiti vaati kovaan ääneen ruokakaupassa kalaa. Sitä saa, mitä tilaa (jos se on äidin mieleen)!

 

maissisalaattia ja lohta

 

* Maissisalaattia ja lohta *

 

Voita
2 maissia
2 valkosipulin kynttä
1 kesäsipulin varsiosa
1/2 pkt fetaa (Apetinan tiiliskiveä)
1 limen mehu
1-2 rkl kermaviiliä, ranskankermaa, majoneesia tms
Suolaa, savupaprikajauhetta
Lohta

 

  • Sulata pannulla pari ruokalusikallista voita, ruskista jos haluat paahteista makua. Leikkaa maissista irti jyvät. (Tai sulata pakastettu kuuman veden alla ja kuivaa?) Paista maissia vajaa 10 minuuttia. 
  • Liekkaa sipulit, käytä pannulla, jos haluat.
  • Kippaa maissit tarjoilukulhoon, pyyhi pannu ja pistä kala paistumaan.
  • Murenna feta ja sekoita salaattiaineet sekaisin.

 

(Alkuperäinen idea salaattiin löytyy täältä.)

 

Ja arvatkaa vaan, oliko tytär tyytyväinen loheen… Ilme oli samanlainen kuin isällään iltaruualla, kun esittelin grillausta odottavat kaalit, sipulit ja vesimelonit.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Lapsinäkökulma

Lapsinäkökulmaisen tutkimuksen tekijöiden matkoja yhteiskunnassa ja ajatuksissa.

Meanwhile in Longfield..

Matkailu & Kotoilu & Ruoka

Let Me Go Organic - Luomublogi

Luomua elämäntavaksi

Uusi Kuu

Ihan tavallisesta elämästä

Kotivinkki - Olga Temonen

Ihan tavallisesta elämästä

%d bloggers like this: