Paras pikapasta

 

Aivomyrsyn seasta morjensta!

Alkuviikko meni vähän luovutustunnelmissa – kun lapsi on kotona, omilla hommilla on rajansa. Etenkin, kun lunta on tullut puolet lisää… Kyllähän tuossa terassia putsaillessani tuli mieleen, että mulle tämä lumimäärä riittäisi jo. Sulaisi keväällä vähän nopeammin…

Kun on paljon tekemistä, eikä lapsen rutiinien tuomaa selkeyttä ole, olen tosi huono syömään. Saatan muistaa illalla, että olen unohtanut syödä. Siis kokonaan. En ole malttanut juuri ruoka-aikaan tai en muka ole ehtinyt tehdä mitään ruokaa. Myönnän, että myös lapsen seurassa osaan tämän, koska hänelle on aina ruoka-annoksia valmiina.

Niinä päivinä, kun kauppareissut venyvät tai hommat puskevat päälle, on avokadopastakin liian haastavaa. Eikä meillä yleensä ole avokadoja kotivarana.

Mutta pakastimesta löytyy lehtikaalia, pinaattia tai nokkosta, kuivaruokakaapista nuudelia tai pastaa ja jääkaapista sipulia sekä kermaa! Ja se kermakin on helppo korvata maidolla ja jauholla tai vaan öljyllä… 😉

Tämä (ehkä) maailman helpoin ja nopein pastaruoka päihittää arjen pelastajana jopa pinaatti-valkosipulipastan! Keittiöön kävelemisestä ruokapöytään istumiseen kuluu alle 10 minuuttia, etenkin jos pastan tilalle valitsee nuudelin – ei huono aika tuoreelle ja terveelliselle aterialle.

 

lehtikaali pasta 1

 

Lehtikaalipasta

Pastaa tai nuudelia

Valkosipulia

Punasipulia

Lehtikaalia

Kermaa

Suolaa

  1. Laita pasta tai nuudeli kiehumaan reilusti suolattuun veteen.
  2. Silppua sipulit (ja kaali) ihan pieneksi. Jos käytät pakastettua lehtikaalia, sulata se.
  3. Kun pasta tai nuudeli on valmista, kaada vesi pois.
  4. Sekoita kattilaan pastan tai nuudelin sekaan sipulit ja lehtikaali. Lorauta mukaan kermaa sen verran, että sitä jää hiukan kattilan pohjalle. Sekoita hyvin.
  5. Anna seistä kattilassa kannen alla sen aikaa, että etsit lautasen ja haarukan ja raivaat pöydän nurkalle tilan ruokailuun.

 

pasta nopea lehtikaali

 

Ainesten määrät vaihtelevat ihan sen mukaan, kuinka paljon pidät mistäkin ja miten ison annoksen teet. Itse käytän omaan annokseeni kourallisen punasipulia ja tuplamäärän tuoretta lehtikaalia. Päivän ohjelmasta ja valkosipulin vahvuudesta riippuen, laitan sitä 1 tai 2 kynttä.

Päälle loraus oliiviöljyä, ehkä vielä siemeniä tai pähkinöitä ja se on siinä. Päivä pelastettu.

Mainokset

3 kommenttia artikkelissa “Paras pikapasta

  1. Paluuviite: Surkean syöjän resepti | Selviytymistarina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Lapsinäkökulma

Lapsinäkökulmaisen tutkimuksen tekijöiden matkoja yhteiskunnassa ja ajatuksissa.

Meanwhile in Longfield..

Matkailu & Kotoilu & Ruoka

Let Me Go Organic - Luomublogi

Luomua elämäntavaksi

Uusi Kuu

Ihan tavallisesta elämästä

Kotivinkki - Olga Temonen

Ihan tavallisesta elämästä

%d bloggers like this: