Kamerakuumetta 39°

 

Nyt mä sen tein! Tilasin kameran!

Kamerakuume on alkanut olla jo kroonistunut, kestäen lähes 10 vuotta. Viimeiset kolme vuotta olen vertaillut järjestelmäkameroita ja miettinyt, kuinka paljon sitä oikeasti käyttäisin ja tarvitsisin. Vuosi sitten tutustuin Olympuksen mikrojärjestelmäkameroihin Indiedaysin kampanjan mukana ja koin nämä sopivaksi ratkaisuksi.

Sain viimein tehtyä valinnan Penin ja OM-D:n mallisarjojen väliltä, mutta en silti raaskinut ryhtyä tilailemaan. Jäin vielä harkitsemaan objektiivivaihtoehtoja sun muita.

Kun taas eilen surffailin netissä objektiiveja vertaillen, vastaan tuli ohittamaton tarjous!

Olympus OM-D E-M10 sai mallipäivityksen, jonka suhteen en ollut tehnyt lopullista valintaa. Ja kas, nyt saisikin vanhan mallin mukaan toisen objektiivin, muistikortin ja jalustan samaan hintaan, mitä uusi Mark II -malli maksaa. Myönnän, että jäi valvottamaan! Klo 3 hipsin sängystä ylös ja eteisen lattialla naputtelin tilauksen menemään.

Että toivottavasti kuvissa näkyy lähiaikoina muutosta! 😉

Kuume on ihan mieletön. Koska kuvaus iPhonella:

kuva iPhone 5s camera+

kuva iPhone 5s camera+_Fotor

 

Okei, käsittelemällä kuvista saa perhealbumiin ihan hyviä… Niitä vaan ei oikein viitsisi edes ottaa, kun visio kuvista on niin toista kuin lopputulos! Ja sitten vaan harmittaa. Tuntuu siltä, että valokuvaus on vain hyvän hetken heittämistä hukkaan.

Kuvat jäävät tosi helposti rakeisiksi, eivätkä ole teräviä kovin pitkälle. Erilaiset sovellukset toki auttavat, mutta rakeista kuvaa ei voi juurikaan parantaa. Kauniita kuvia toki saa kännykälläkin ja kuvaus puhelimella on ihan oma kiehtova osansa valokuvausta. Myös lisävarusteet kehittyvät koko ajan ja esimerkiksi jalasta tai apuvalosta olisi hyötyä.

Mutta. Kun haluan hyviä kuvia muuallakin kuin optimiolosuhteissa! Ilman käsittelyä en ole ihan varma siitä perhealbumijutustakaan:

kuva iPhone 5skuva iPhone 5s_Fotor

 

Kuten viime viikon potkukelkkailureissusta kirjoitin, muistot säilyvät huonommissakin kuvissa. Siksi haluan kuvata, että haluan muistaa. Luulen, että mitä enemmän kuvaan, sitä enemmän muistan.

Jostain hassusta syystä luulen niinkin, että kuva välittää tunteita. Jos kuva välittää harmia siitä, että olisipa kuvat parempia, se ei taida olla niin hyvä homma.

Välittääköhän kaunis kuva kauniin tunteen?

 

En tiedä, mutta hei: Mä voin kokeilla. Ensimmäiset kuvat aion ottaa teille eilisen Mä voin -oivallukseni lopputuloksesta. Huonekalutetristä – taas! Se muuten helpotti oloa ja ihan aidosti sai minut tuntemaan oloni paremmaksi ja onnellisemmaksi! (Toivottavasti muunkin perheen.)

Miksihän näidenkin asioiden kanssa on pitänyt valvoa öitä ja käyttää aikaa turhaan vatvomiseen… 

Mainokset

Yksi kommentti artikkelissa “Kamerakuumetta 39°

  1. Paluuviite: Ekat kuvat OM-D:llä! | Selviytymistarina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Lapsinäkökulma

Lapsinäkökulmaisen tutkimuksen tekijöiden matkoja yhteiskunnassa ja ajatuksissa.

Meanwhile in Longfield..

Matkailu & Kotoilu & Ruoka

Let Me Go Organic - Luomublogi

Luomua elämäntavaksi

Uusi Kuu

Ihan tavallisesta elämästä

Frontpage

Ihan tavallisesta elämästä

%d bloggers like this: