Rillan Koti – iso ikävä!

Hyvää ja sateista torstai-iltaa. Täällä on ihan mälsä sää. Tiistaina päästiin kuitenkin jo aloittamaan pihatyöt! Pensaat on leikattu, hiekkalaatikko kaivettu hangesta ja yritetty sulatella alppiruusujen alusia. Hyvä vaan, kun sataa. Sulaapahan lumet nopeammin.

 

Mutta nyt seuraa vuodatusta, tunnemylläkää ja muuta ikävään liittyvää. Minun tuli nimittäin pääsiäisenä ihan hillittömän kova ikävä Rillan Kotia!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Rillan Koti oli yksi Suomen blogistanian merkittävimmistä lifestyle-blogeista. Viime kesänä Rilla lopetti bloggauksen ja sulki kaikki sivunsa. Uhkasi, että ihan lopullisesti.

 

Ymmärrän hänen päätöksensä oikein hyvin. Hän oli saavuttanut sen, mitä suomalainen blogi voi saavuttaa. Harrastus alkoi ottaa enemmän kuin antaa. Julkisuudelta ei voinut pitää piilossa perhettä, kotia, työtä eikä mitään muutakaan yksityiselämää. Kesällä 2014 Rilla oli myös Avan kesäkampanjassa, joten vaikka et olisi ehtinyt seuraamaan hänen blogiaan, olet ehkä päässyt nauttimaan Rillan Kodin ihanuudesta televisiosta.

 

 

Rillan koti 5

 

Miksi sitten ikävä? Koska Rilla oli ihana! Blogi oli niin lähellä täydellistä, että en osaisi kaivata mitään lisää tai haluta mitään pois.

Tässä siis resepti blogiin, jota haluan lukea:

 • Kauniit kuvat
 • Kauniit ihmiset
 • Minulle sopivat pukeutumistyylit
 • Koti, johon voisin muuttaa
 • Asiat, joihin voin samaistua, samanlaisuus
 • Se joku, mikä saa minut irtautumaan arjestani
 • Läsnäolo ja aitous
 • Innostavuus
 • Hyödylliset vinkit ja neuvot, esimerkiksi hankintojen tai pihatöiden suhteen
 • Koskettaminen.

 

Koin, että Rilla oli kuin isosisko. Tai ehkä jopa haaveissani kurkistelin omaan tulevaisuuteeni. (No, en nyt tietenkään ihan, koska meillä on täysin eri ammattitaustat, lapset jne.) Muistan kokeneeni vain kerran tai kaksi, että en samaistuisi hänen kirjoitukseensa tai olisin asioista toista mieltä. Koin valtavaa samankaltaisuutta Rillan kanssa. Voi olla, että kyse oli vain siitä, millaiseksi hänet mielessäni kuvittelin. Sekin kertoo todella taitavasta bloggaamisesta.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Yksi suuri eroavaisuus meissä oli liikunta ja suhtautuminen siihen. Toinen asia oli ruoka. Vaikka en kovin monia hänen reseptejään kokeillut, pidin silti ruokapostauksista. Rillan Koti oli ensimmäinen blogi, jossa näin stailatut ja otsikoidut ruokakuvat. Nythän ne ovat blogistaniassa enemmän sääntö kuin poikkeus. Ruokapostaukset olivat lähes aina jotakin enemmän kuin vain pelkkä resepti. Ne olivat kaunis kokonaisuus ja pala heidän arkeaan.

 

Jollain salaisella tavalla Rilla sai minut innostumaan ja ryhtymään asioihin. Nytkin tuota artikkelikuvaa katsoessa tuli mieleen, että taidanpa lähteä lakkaamaan kynnet viikonloppua varten. Myös moni sisustusinspiraatio, maalausprojekti ja kukkapenkki on saanut sen viimeisen sysäyksen Rillalta.

 

Rillan koti 6

 

Rillasta tuli minulle tärkeä esikuva. Äitiyden, naiseuden ja oman itseni yhdistäminen tuntui minusta vaikealta ja vieraalta. Rilla oli onnistunut siinä. Se antoi minulle uskoa itseeni ja uskoa siihen, että minäkin onnistun.

 

Innostavuuden taustalla saattoi olla myös se tarmo, jolla hän piti huolta perheestä, kodista ja itsestään. Se, kuinka hän siivouspäivänä heitti pari kivaa kuvaa tai teki kattavia postauksia esimerkiksi maalausprojekteistaan. Alkaen siitä, kun kysyi lukijoilta neuvoja. 😀

 

Hän rikkoi myös muita sääntöjä. Rillan Koti esitteli minulle ensimmäisenä aivan uuden tavan valokuvata. Oli puolikkaita ihmisiä, vinoja kuvia tai unelmaisia sävyjä. Nekin ihan arkipäiväisiä juttuja, mutta silti niin kauniita! Myönnän olevani iloinen, että Rillan kuvia löytyy vielä netistä.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Yksi asia, joka vaikutti visuaaliseen nautintooni, oli sisustus! Olin luopunut talostani, joka oli remontoitu ja sisustettu minulle. Rillan talon sisustustyyli oli hyvin samanlainen kuin oman taloni. Kun muutin vuokra-asuntoon, missä säilytettiin mattoja sängyn alla, verhotanko tippui niskaan ja liukuovikaapin ovet kaatuivat päälle, antoivat kauniit kuvat iloa ja toivoa. Sisustus on asia, jota tällä hetkellä kaipaan blogeista! Kaikki tuntuvat tarjoavan vain sitä samaa.

 

Täydellisen blogin pitää välillä vetää vakavaksi ja koskettaa. Eniten koskettivat Rillan kauniit kirjoitukset äitiydestä, vanhenemisesta ja naiseudesta. Välillä itkin lukiessani kuin Niagara, mutta en koskaan tullut blogissa surulliseksi.

 

Rillan Koti oli täydellinen pakopaikka. Kun koti tökki, todellisuus ahdisti, tulevaisuus pelotti tai mikä tahansa muu asia vaati irtiottoa, Rillan Kodista tuli aina hyvä mieli.

 

Rillan koti 3

 

Rilla vaikutti elämääni todella vahvasti ja tekee sitä edelleen. Kun etsin tähän postaukseen kuvia, löysin sen saman tunteen, inspiraation ja voiman, minkä Rilla Koti antoi. Onneksi on Pinterest.

Jos Rilla sattuisi joskus lukemaan tätä: Kiitos. Toivon koko sydämestäni sinulle ja perheellesi kaikkea hyvää!


 

Kaikki kuvat http://www.pinterest.com. Kuvat olivat jo netissä ja löydetty helposti Googlen kuvahaulla ”Rillan Koti”.

Mainokset

8 kommenttia artikkelissa “Rillan Koti – iso ikävä!

 1. Täydellisiä blogeja ei oo eikä sellaisiksi kannata koettaa tekeytyäkään; Rillallekin tuli avioero eikä blogin vaiheella ollut mitään tekemistä lopettamisen kanssa. Samanlainen kohtalo on ollut monella liian sliipattua elämää esittävällä blogistilla, lopetetaan kun parisuhde kriisiytyy ja siitä on annettu blogissa aivan päinvastainen kuva. En tiedä onko moisten satujen maalailua ihan noloa mutta säälittää kyllä noiden ihmisten puolesta, kulisseilla kun on a i n a tapana jossain vaiheessa kaatua. 😦

  Tykkää

  • Moikka ja kiitos kommentista!
   Minusta tuntuu, että kaipaan itse blogeissa hiukan sitä kiiltokuvamaisuutta. En oikeastaan edes halua tietää bloggaajan elämästä kovin tarkasti, vaan jättää jotain oman mielikuvitukseni varaan. Mutta sulla oli hyviä pointteja! Noita sietää miettiä omassakin bloggaamisessa!

   Tykkää

 2. Olipas katkeran kuuloinen tuo ensimmäinen kommentti. Miksi pitää aina ajatella, että bloggaaja (tai kuka hyvänsä muu ihminen) aina jollain tavalla teeskentelisi onneaan, jos hän kertoo mukavia asioita elämästään? Tilanteethan voivat muuttua joskus aika nopeastikin.

  Minulle on jäänyt myös kova ikävä Rillan blogia. Se oli yksi ensimmäisistä, joita aloin seurata. Osittain sen ansiosta olen itsekin uskaltautunut muuttamaan omakotitaloon, innostunut pihan hoidosta ja oivaltanut esimerkiksi, kuinka helppoa huonekaluja on uudistaa maalaamalla. Rillan koti -blogista sai tosi monipuolisesti inspiraatiota. Se oli tosiaan yksi viime vuosien tasokkaimpia blogeja, hyvin kirjoitettu ja harkituilla visuaalisilla elementeillä tyylitelty.

  Eksyin sinun blogiisi nimenomaan tämän postauksen johdosta, kun etsin Rillan koti -haulla juuri näitä sisustuskuvia. Hauska huomata, että muutkin ovat vielä kaipailleet tuota blogia. Toivottavasti Rilla vielä joskus aktivoituu tuolla saralla!

  Tykkää

  • Kiitos kommentista Mari ja pahoittelut hitaasta vastauksesta! Samoja ajatuksia täälläkin… Rillan koti ja siihen liittyvät hakusanat on suurin yksittäinen aihe, millä tänne mun blogiini päädytään hakukoneista. Tämä postaus taas on toistuvasti eniten ladattu kirjoitus. Siitä voisi päätellä, että Rillaa kaipailee meidän lisäksemme moni muukin! 😉

   Jos joku sattuisi tietämään sellaisen blogin, missä on samantyylinen sisustus kuin Rillalla oli, laitattehan tänne vinkkiä! Minä ainakin ryhdyn lukijaksi heti! 🙂

   Tykkää

   • Minäkin kaipaan Rillan kotia, seurasin Rillaa vuosia. Ja juuri samoista syistä kuin sinäkin. Kauniit kuvat, tyyli ja ajatukset minun makuun ja tasapainoinen & ajaton kokonaisuus. Itse olen 50+ mutta kuitenkin myös minä samaistuin Rillaan – luulen että salaisuus blogin suureen suosioon perustuukin korkeatasoiseen hillittyyn linjaan.
    Ja hei, Rillankin arkeen varmaan kuului ”ups and downs”, ja hänellä oli oikeus itse päättää mitä blogiinsa kirjoitti. Itse luen blogeja tullakseni hyvälle tuulelle ja luulen että sitä bloggaajat juuri haluavat välittää – hyvää fiilistä.
    Blogeja on pilvin pimein ja varmaan myös sellaisia missä kerrotaan arjen nurjista puolista….niille jotka sellaista kaipaavat.
    Rillalle tätä kautta paljon terkkuja, jos teet comeback’in, olen ensimmäsenä sinua seuraamassa!

    Tykkää

    • Hei ja kiitos, kun kommentoit! Tätä postausta luetaan kymmeniä kertoja päivässä, joten täällä alkaa olla kohta kasassa jo kunnon fan club. 🙂 Toivottavasti Rillakin poikkeaa joskus lukemassa!

     Tykkää

     • …lisäyksenä vielä sinullekin positiivista palautetta; postauksesi Rillan kodista oli tosi hienosti kirjoitettu, ja kaunis viesti Rillalle, joten minäkin toivon että hän poikkeaa lukemassa.
      Hyvää alkanutta syksyä, taidanpa itsekin poiketa täällä uudelleen 😉

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Lapsinäkökulma

Lapsinäkökulmaisen tutkimuksen tekijöiden matkoja yhteiskunnassa ja ajatuksissa.

Meanwhile in Longfield..

Matkailu & Kotoilu & Ruoka

Let Me Go Organic - Luomublogi

Luomua elämäntavaksi

Uusi Kuu

Ihan tavallisesta elämästä

Frontpage

Ihan tavallisesta elämästä

%d bloggers like this: