Keittiö remontissa

Kas hei! Tämä alkaa mennä vähän jo remppablogin puolelle! Mutta, elämän makua, sitäpä se. Tätä on meillä tämä hetki.

Keittiö on tällä hetkellä muoviseinin huputettu ja lähes purettu. Tai lähes ja lähes. Ainakin kaapit on pois! Se ei ole vieläkään selvillä, miten pitkälle puretaan, mutta se selvinnee vielä tämän viikon aikana. Tahti ainakin minusta näyttää siltä. 😀

 

keittiön purku

 

Ennen vettä meillä oli kaksi (ensisijaista) muutoshaavetta keittiöön.

 

1. Saareke

Jo muita taloja katsellessamme haaveilimme keittiön tiilisaarekkeesta. Se oli tässäkin talossa selvä juttu. Ihan siksikin, että kaappitila ei ollut meidän tarpeisiimme sopivaa.

Olisin kaivannut myös fiksumpaa työtilaa. Nythän meillä oli erilliset pätkät työtasoa, joista ikkunan edessä olevassa tasossa oli aukot lämmitysilmalle. Kaappien takana oli siis sähköpatteri, mitä ei tietenkään voinut käyttää, koska sitä ei ole päässyt imuroimaan vuoden 2001 jälkeen. Tasoilla oli mm. mikro ja kahvinkeitin, joten todellista työskentelytilaa oli noin metri ja metri.

 

 

2. Vetimet

Meillä oli/on ne hyvin yleiset vetimet, joissa vetimen pää tulee kiinnityskohdan yli. Vedinrivi oli juuri sopivasti siinä kohdassa, missä minulla on vyölenkit ja taskut. Olen tämän reilun vuoden aikana repinyt kolmet housut ja melkein mestannut yhden puolivuotiaan.

Vedin tarttui aamutakkini taskuun. Vauva oli sitterissä lattialla parin metrin päässä. Kun käännähdin, koko leikkuulauta lensi lattialle vauvan eteen. Laatikossa olleet leipäveitset laskeutuivat vaaksan päähän vauvan vierelle ja metrin hänen taakseen. Vauvaa kohti lentävät veitset ovat piirtyneet verkkokalvolle aika pahasti.

 

 

Kun kuulin keittiön purkutuomiosta, tuli väkisin mieleen, että nyt kannattaisi samalla tehdä muutkin muutokset, mitä keittiöön on haaveissa. Muuten keittiön remppa olisi ollut jonossa vasta kylppärien ja putkien jälkeen.

Selaillessani vanhoja ideakuviani, löysin tuon kuvakaappauksen Etuovesta. Ehkä huomasitte, että Google Mapsin välilehdeltä on osoite sutattu. En edes muistanut, että tämän talon myynti-ilmoitusta katsellessani olin tallentanut tuollaisen kuvan!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Samalla tuli mieleen, että kaapistoja voisi vähän siirrellä… Näin saisin kaksi yhtenäistä pöytätasoa, joilla olisi yhteensä pituutta lähes 5 metriä! Toki, toiselle puolelle jää hella ja altaat, mutta silti. 5 metriä työtilaaWow.

 

keittiö 1keittiö 9Keittiö 4

 

Kävimme koko perheenä katsomassa lattiamateriaaleja. Harmaa laattalattia olisi toiveissa. Pöytätasot jää entiselleen.

Minä haaveilen kaappien maalauksesta. Silloin saisi uusiin vetimiin enemmän pelivaraa ja yhtenäisen, nykyaikaisen ulkonäön. Toki, voisihan etulevyt myös vaihtaa, mutta se tuntuu vähän turhalle jätteen tekemiselle. Väritoive taitaa näkyä kuvissa! 😉

 

tyyli tehdas keittiökeittiö tyyli loft tehdas

 

Tuommoinen pikkuisen rustiikkinen ja rouhea ulkonäkö saa mun sydämeni läpättämään. Ehkä se sopisi tännekin!

Puoliso on vielä… Sanotaan vaikka hiukan epäileväinen. Hänen mielestään keittiölle ei tarvitse tehdä mitään. Samat setit vaan takaisin uuden lattian päälle ja se saareke sitten, kunhan keretään.

Puoliso epäilee rinnakkaiskeittiön olevan ahdas. Ohjemitta vastakkaisten keittiökaappien väliksi on 130cm ja meillä jäisi 140cm. Onko teillä rinnakkais- tai saarekekeittiöitä? Kuinka paljon teillä on tilaa vastakkaisten keittiökaappien etäisyys ja onko se teillä toimiva?

 

Keittiö 5

 

Mainokset

3 kommenttia artikkelissa “Keittiö remontissa

  1. Paluuviite: Uhmaiän uuvuttamat | Selviytymistarina

  2. Paluuviite: Kuvia remppakaaoksesta | Selviytymistarina

  3. Paluuviite: Monta kuvaa keittiöstä! | Selviytymistarina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Lapsinäkökulma

Lapsinäkökulmaisen tutkimuksen tekijöiden matkoja yhteiskunnassa ja ajatuksissa.

Meanwhile in Longfield..

Matkailu & Kotoilu & Ruoka

Let Me Go Organic - Luomublogi

Luomua elämäntavaksi

Uusi Kuu

Ihan tavallisesta elämästä

Frontpage

Ihan tavallisesta elämästä

%d bloggers like this: