Muistikirjafanitus

 

Tämä postaus on saanut odottaa koko blogin ajan. Kun Emilia kirjoitti Uusikuussaan muistikirjastaan ja Moleskine-kalenteristaan, sain viimein aikaiseksi. Samalla tälle muistikirjaelämälle tuli hieno nimi! Bullet journal. Vau.

 

bullet-journal

 

Minulla on ollut muistikirja siitä asti, kun opin kirjoittamaan. Ensimmäisen muistikirjani taisin saada joskus tokaluokkalaisena ja nelosella pidin jo sen lisäksi päiväkirjaa. Molemmat ovat kulkeneet elämässäni aina mukana, mutta muoto ja kirjoittamisen aktiivisuus ovat vaihdelleet elämäntilanteen mukaan.

 

Olen sellainen ihminen, joka miettii asioita ihan hirmuisesti. (Vaikka sitä ei uskoisi.) Suunnittelen, selvitän, väännän ja käännän ihan liikaakin! Ja aivan liian monesta asiasta samaan aikaan. Muistikirjat auttavat pysymään läsnä, koska ajattelulle on oma aikansa ja paikkansa.

 

muistikirja-bullet-journalhahmotelma-moleskin-muistikirja

 

Tämäkin blogi syntyy usein ensin muistikirjaan, jalostuu matkalla ja päätyy karsittuna luettavaksenne. Monta ideaa ja ajatusta jää kirjan uumeniin, mutta tämä postaus syyskoristeista pääsi perille asti!

 

Sellaista oikeaa bullet journalia en harrasta, enkä tee mitään varsinaisia kalentereita. Joskus aikoinaan kyllä tein sitäkin, mutta nimeä hommalle en tiennyt.

 

Nykyisin yksi muistikirja toimii ajatusoksennusastiana, päiväkirjaa korvaamassa. Yhteen kirjaan listaan ja piirrän blogi-ideoita sekä muita omia juttujani. Kolmas kirja on työasioille. Koska työni on projektiluontoista, käytän lisäksi kierrevihkoa tapahtumille. Siinä pysyy kaikki kasassa ennen tapahtumapäivää, se on helppo luovuttaa myös muiden käyttöön ja siitä saa revittyä tapahtumaan käytetyt sivut arkistoitavaksi.

 

moleskin-muistikirjabullet-journal-muistikirja

 

Nyt kaivan yhden kirjoista esille ja yritän välttää syksyn mukanaan tuoman stressin! Enää 4 viikkoa syyskuun alkuun, lomaa jäljellä vain huominen…

Olisi mukavaa kuulla, millaisia ajanhallintajärjestelmiä teillä on käytössänne? Tai miten pysytte kartalla kaikessa metatyössä kodin, työn ja muun hulinan keskellä?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Lapsinäkökulma

Lapsinäkökulmaisen tutkimuksen tekijöiden matkoja yhteiskunnassa ja ajatuksissa.

Meanwhile in Longfield..

Matkailu & Kotoilu & Ruoka

Let Me Go Organic - Luomublogi

Luomua elämäntavaksi

Uusi Kuu

Ihan tavallisesta elämästä

Frontpage

Ihan tavallisesta elämästä

%d bloggers like this: