Kriisejä ja tuoksuja

Perjantai. Viikonloppu uhkaa vähän jäädä uuden elämäntilanteen jalkoihin… On pikkuisen kriisi päällä. Kriisi tarkoittaa sanana käännekohtaa.

Ihmisen elämään kuuluu kriisivaiheita eli käännekohtia. Jokainen meistä on kokenut ”tavallisia” kehityskriisejä elämänsä eri vaihessa. On lapsuusvaiheesta nuoruusvaiheeseen siirtymistä, vanhemmuutta, kolmenkympin kriisiä, viidenkympin villitystä ja sitä rataa.

Joillain ihmisillä niitä käännekohtia on elämässä enemmän kuin toisilla.

Minä taidan kuulua siihen sakkiin, joka kriiseilee käännekohdissa aika tiuhaan… Mutta toisaalta, elämäni aika muuttuvaista! Eipähän käy aika tylsäksi ja on kyläläisilläkin puhuttavaa. 😉

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Äitiyden, yrittäjyyden ja kaiken tämän punominen uudeksi (ja toimivaksi) paketiksi on aika kuormittavaa. Myös oma identiteetti on selkeästi rakentumassa uudelleen. Ehkä se puuttunut kolmenkympin kriisi tiivistyy tähän muuhun.

 

Mitä minusta on ennallaan ja samaa kuin työssäni ennen äitiyslomaa? Missä asioissa olen muuttunut? Olenko sellainen uraäiti, miksi itseni kuvittelin? Millainen yrittäjä-äiti olen tai yrittäjä olen? Millaisen firman luon?

 

Kaiken tämän henkilökohtaisen muutoksen ja kasvun lisäksi olen samaan aikaan liekeissä ja upoksissa siihen yritykseeni! Olen niin innoissani, että halkean ja pölötän kaikkialla kovaan ääneen ylitsevuotavaa intoani! Lähipiirille lohdutukseksi, että kyllä se kohta laantuu…

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Aina, kun alitajunnallani on suurempi työrupeama käynnissä, innostun kävelystä. Minä vain kävelen, kävelen ja kävelen. Se tekee hyvää ja antaa aikaa ajatuksille.

 

Toinen muutoksissa toistuva asia on tuoksu. Jostain syystä ikään kuin merkitsen elämääni tuoksuilla. Kun se hyvä löytyy, sen kanssa saatan elää vuosia.

 

Raskauden aikaan jätin tuoksut kokonaan pois. Ne muuttuivat ihan kamaliksi ja suosikkituoksutkin haisivat pahalta jo pulloissa! Ennen raskautta aloin myös kärsiä hajusteista, ihan jo ammatinvaihdon harkintaan asti.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Viime aikoina tuoksutkin ovat alkaneet kiinnostaa uudestaan. Vanhat suosikit tuoksuivat taas hyvältä ja jostain syystä ne samat tuoksumieltymykset palasivat! Esimerkiksi pyykin käsittelyssä käytettävät hajusteet ärsyttävät edelleen, joten kemiallisesti tuotetut tuoksut hiukan pelottavat. Oikeasti en myöskään halua aiheuttaa niille kenellekään muille ongelmia.

 

Onneksi hoksasin luomutuoksut! Olen käyttänyt Bohon kosmetiikkaa ja päätin käydä tuoksuttelemassa Bohon hajut.

Ihan omaani niistä ei löydy, mutta kahdesta pullosta suihkaisemalla saan juuri Sen Oikean. Kukkaisen naisellisen ja maskuliinisen, voimakkaan puutuoksun yhdistelmä on aina jotenkin kiehtova.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kovin kestäviä tuoksuja nämä eivät ole. Mutta toisaalta, fiilikseen pääsee eikä päätä särje. Eipähän sitä tarvitse muille kärytäkään. Aamu alkaa kivasti ja ryhti suorenee, kun voima ja itseluottamus leijuu pullosta ylle!

 

Viime viikolla pistäydyin työreissulla Lahdessa MariMarissa, josta mukaan lähti hiukan toisenlainen tuoksutuote. Mutta siitä lisää joskus toiste. Nyt unet kutsuvat! Sen verran työasiat kuumottavat, että en taida saada niitä ajatuksista nollattua edes viikonlopuksi…

Hyvinvoinnin reseptinä silti on vähemmän töitä ja enemmän perhettä. Sitä toivon myös sinne. Ihanaa viikonloppua!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Lapsinäkökulma

Lapsinäkökulmaisen tutkimuksen tekijöiden matkoja yhteiskunnassa ja ajatuksissa.

Meanwhile in Longfield..

Matkailu & Kotoilu & Ruoka

Let Me Go Organic - Luomublogi

Luomua elämäntavaksi

Uusi Kuu

Ihan tavallisesta elämästä

Frontpage

Ihan tavallisesta elämästä

%d bloggers like this: